Test Engineer

Solliciteer nu

Test Engineer

Werk jij mee aan de vernieuwing en fitheid van ons applicatielandschap? 

Zorg jij binnenkort dat de IT-technologie van Woonstad Rotterdam van topkwaliteit is? 

 

36 uur · Rotterdam

Zo zet jij je in voor onze bewoners
Op kantoor drink je een kop koffie met je collega’s. Hierna ga je aan de slag met het testen van nieuw opgeleverde digitale producten. Je analyseert verder de binnengekomen tickets met bugmeldingen. Met de business owners en het ontwikkelteam communiceer je over de risico’s en de impact hierover. Als Test Engineer zorg je dat de software die de ontwikkelteams opleveren topkwaliteit hebben. Of het nu een kleine bug fix is of een nieuwe functionaliteit. Door jouw oog voor detail kun je een visie en strategie bedenken voor het testproces van onze digitale producten. Je zet tests uit en voert ze uit om ervoor te zorgen dat kwalitatieve software werkt op alle benodigde apparaten, schermresoluties en browsers. Zo ben je in de lead voor kwaliteitsbewaking en beheer via regressie-, functionele, niet-functionele testen en testautomatisering. Je schrijft de nodige documentatie, inclusief hoe deze te gebruiken zijn om testscenario’s te definiëren. Je werkt als Test Engineer graag agile en in multidisciplinaire teams om de doelen van Woonstad Rotterdam te behalen. 

Het is daarna lunchtijd! Je gaat gezellig samen lunchen met je collega’s in de bedrijfskantine. 

In de middag test je de gehele Woonstad website; van de happy flow tot aan elk worstcasescenario. Bewoners kunnen door jouw expertise de website en Mijn omgeving goed in beeld krijgen of het nu op hun mobiel is of op de laptop.  

Om half 3 krijgt afdeling Klantcontacten (KC) een vraag van meerdere bewoners. Het lukt niet om een reparatieverzoek in te dienen. Jouw collega’s schieten een Topdesk ticket in voor het development team en jij analyseert samen met hen wat er aan de hand is. Na het uitvoeren van een aantal tests, lost het development team het probleem snel op. Jij geeft akkoord en zo staat de oplossing goed getest online, waardoor de verzoeken weer ingediend kunnen worden. Door jouw expertise heb je bewoners kunnen helpen. 

Wil jij werken voor het ID&T hart van Woonstad? 
Maatschappelijke ontwikkelingen vragen om meer én snellere inzet op een aantal urgente uitdagingen. Binnen onze afdeling Innovatie, Digitalisering & Technologie (ID&T) ligt een grote opgave, want ons huidige applicatielandschap wordt de komende jaren vernieuwd. Dit vraagt van jou en ons team om wendbaar te zijn en mee te bewegen, dus agile werken is je tweede natuur. Wij hebben een belangrijke rol om te zorgen dat bewoners van Woonstad de dienstverlening ervaren als betrouwbaar, professioneel en innovatief. 
Team Digitale Klant is verantwoordelijk voor de websites en Mijn omgevingen, maar ook het advertentiesysteem en interne kennissystemen. Met het enthousiaste multidisciplinair scrum team zorg je voor continue opleveringen. Op basis van jouw expertise automatiseer je jouw testscenario’s, om de kwaliteit hoog te houden. Jij accordeert een release, die vervolgens doorgezet wordt naar de volgende omgeving. Je draagt je kennis over aan iedereen om je heen en inspireert Developers om de lat nóg hoger te leggen en zo te groeien als scrum team.  

Als Test Engineer herken jij jezelf in dit profiel:  
Je hebt ervaring met testautomatisering. Als Test Engineer heb je een kritische en analytische denkwijze, je onderhoud testscripts en past deze aan waar nodig. Verder heb je een no-nonsense aanpak. Je streeft altijd naar de beste kwaliteit en creëert bewustwording bij collega’s. Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.
Je past methodologie, verschillende tools en processen voor kwaliteitsborging toe, zodat de acceptatiecriteria voor nieuwe ontwikkelingen kan worden opgesteld en testcases voorbereid kunnen worden. Je vindt probleemloos de weg met HTML, CSS en Javascript en maakt gebruik van Jira. Ook heb je ervaring met Cypress, Playwright en Browserstack.  
Als Test Engineer heb je relevante ervaring met werken met Agile en/of DevOps teams.Test automation is onderdeel van de pipeline. Je controleert je testen na elke release en bent bekend met CI/CD tooling zoals Gitlab, Github of Azure DevOps. 

Verder beschik je over goede communicatievaardigheden, zowel naar technische specialisten als de business. Het schrijven van feilloze scenario's en scripts, het implementen van testsuites en bouwen van test pipelines kent voor jouw geen geheimen. 

Dit zijn de 7 leukste arbeidsvoorwaarden van Woonstad:   

  • Opleidingsbudget voor je persoonlijke en professionele ontwikkeling, waaronder een driejarig bewust persoonlijk leiderschapstraject; 

  • Een arbeidsovereenkomst voor één jaar met uitzicht op een vast dienstverband en een vierdaagse werkweek als je wilt;  

  • Een salaris variërend van € 4.366,00 tot maximaal

    € 5.897,00 bruto per maand op basis van 36 uur per week, afhankelijk van ervaring en opleiding (volgens schaal J CAO Woondiensten 2024); 

  • Hybride werken. We bieden goede faciliteiten om thuis, op onze verschillende kantoorlocaties of in de wijk te kunnen werken;  

  • De mogelijkheid tot kopen van extra verlofuren en een goede pensioenvoorziening bij SPW;  

  • Een thuiswerkbudget van € 900,00 om je thuiswerkplek in te richten;  

  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals: thuiswerk-, reiskosten-, fitnessvergoeding, NS Businesscard en een fietsplan.  

Heb je weinig tot geen werkervaring bij een corporatie? Wij bieden een Boo(s)tcamp aan! Dit maakt dat jij straks uit de startblokken schiet!

Enthousiast? Begrijpen we helemaal!  
Dan lezen wij graag jouw motivatiebrief en bijbehorend cv waar je enthousiasme van afstraalt. Klik op de sollicitatiebutton! 
Voor vragen kun je terecht bij Wim Vroon, Directeur Innovatie, Digitalisatie en Technologie (06-15 41 19 27).

Dan nog even dit…  
Woonstad Rotterdam is lid van 010 Inclusief, het Rotterdamse Platform tegen arbeidsmarktdiscriminatie. Samen met andere Rotterdamse organisaties, maken wij ons sterk vóór gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt. Wij willen graag dat onze medewerkers een afspiegeling zijn van de diversiteit en kleurrijkheid van de stad, qua achtergrond, leeftijd en talent.  

PS. Geen kandidaat? Maar wel een uitzend- of detacheringsbureau? Dan hoef je niet op deze vacature te reageren.  

Solliciteer

Wil je ons team komen versterken als Test Engineer? Dan horen we graag van je!