Strategisch Inkoper

Solliciteer nu

Strategisch Inkoper

Help jij onze bewoners aan veilige woningen door het opstellen van overeenkomsten met de aannemers?

Full-time · Rotterdam

Wil jij met inkoop een maximale bijdrage leveren aan Rotterdam?
Als Strategisch Inkoper ben jij samen met je collega’s verantwoordelijk voor het inkoopproces en het professionaliseren van het contractmanagement van de jaarlijkse 350 miljoen euro aan uitgaven van Woonstad Rotterdam.

Je start de ochtend met een overleg met afdeling Planmatig Onderhoud (PO). Je bespreekt de input voor het opstellen van een nieuw meerjarig raamcontract voor het gevel- en dak onderhoud. Hiervoor heb jij samen met de afdeling PO de vraagspecificatie opgesteld en geef je advies hierover. Na het overleg neem je de input mee, voor het vervaardigen van de inkoopstrategie, om vervolgens te komen tot een definitieve overeenkomst. Op deze manier help jij als Strategisch Inkoper indirect onze bewoners aan veilige woningen en een goed wooncomfort.

Hierna controleer je de gegevens voor het aanmaken van een crediteur voor afdeling Huurzaken. Als de financiële check is afgerond, kan de nieuwe tool ingekocht worden en de administratie rondom verhuringen efficiënter verlopen voor onze bewoners.

Tot aan de middag beantwoord je vervolgens mailtjes.

Na de lunch heb je een vergadering met de Inkopers en Manager Inkoop & Contractmanagement. Het is van belang dat alle inkoopactiviteiten aansluiten op de lange termijnplannen van Woonstad Rotterdam. De input die je hebt gekregen vanuit de leidinggevenden, bespreken jullie om de inkoopagenda op te stellen voor 2024. Op deze manier lever je een bijdrage aan een gezonde bedrijfsvoering.

Daarnaast is het jouw uitdaging om samen met de Manager Inkoop & Contractmanagement, het huidige decentrale karakter van de afdeling te transformeren naar een centrale regierol. Eind van de dag bereid je je voor op het geven van een presentatie hierover.


Dit zijn de 7 leukste arbeidsvoorwaarden van Woonstad:
1. Een arbeidsovereenkomst voor één jaar met uitzicht op een vast dienstverband;

2. Een salaris variërend van € 4.088,00 - € 5.897,00 per maand op basis van 36 uur per week, afhankelijk van ervaring en opleiding (volgens schaal I of J CAO Woondiensten 2024);

3. Prima faciliteiten om thuis, op onze verschillende kantoorlocaties of onderweg te kunnen werken;

4. De mogelijkheid tot kopen van extra verlofuren en een thuiswerkbudget van € 900,00 om je thuiswerkplek in te richten;

5. Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals: thuiswerk-, reiskosten-, fitnessvergoeding, NS Businesscard en een fietsplan;

6. Een goede pensioenvoorziening bij SPW;

7. Een opleidingsbudget voor je persoonlijke en professionele ontwikkeling.


Als Strategisch Inkoper herken jij jezelf in dit profiel. Je bent:
• Analytisch; je kunt integrale adviezen schrijven en gaat een scherpe onderhandeling niet uit de weg. Daarnaast ben je in staat om een functionele vraagspecificatie op te stellen;

• Communicatief vaardig; je hebt een heldere manier van communiceren en werkt graag samen om resultaten te behalen;

• Daadkrachtig; je bent een echte sparringpartner met een stevige persoonlijkheid, en bent in staat om integrale projecten te begeleiden, waarbij jij de rol als projectleider kan innemen;

• Organisatiesensitief en je volgt proactief de marktonwikkelingen en vertaalt deze naar de inkoopstrategie;

• Ervaren in het werk als inkoper en in bezit van een diploma NEVI 1 of gelijkwaardig zoals Inkoopacademie. In bezit zijn van NEVI 2 is een pré.


Wat maakt Woonstad Rotterdam zo bijzonder?
Team Inkoop & Contractmanagement is verantwoordelijk voor de inrichting, coördinatie en ondersteuning van de inkoopfunctie binnen Woonstad Rotterdam. Het team bestaat uit twee Contractbeheerders, twee Contractmanagers en drie Inkopers. De afdeling Inkoop en Contractmanagement treedt op als expert bij (dé-) centrale inkoopvraagstukken en begeleid interne afdelingen bij professioneel opdrachtgeverschap. Dit alles bij een werkgever met een inkoopbudget van 350 miljoen per jaar om onze stad een stuk mooier en veiliger te maken.
Bij Woonstad Rotterdam werk je er iedere dag aan om de stad een beetje mooier te maken. We zijn ambitieus en hebben de typisch Rotterdamse mentaliteit van niet lullen, maar poetsen. We werken samen in een mooie mix van talenten, beroepen en culturen. Hoe verschillend we ook zijn, in één ding zijn we hetzelfde: we zijn trots op wat Woonstad Rotterdam doet voor de mensen, buurten en wijken in de stad.

Wil jij je inzetten voor onze stad en kunnen wij binnenkort op jou rekenen?
Stuur dan je motivatie en CV waar je enthousiasme vanaf straalt. Klik op de sollicitatiebutton!

Is er sprake van een klik? Dan ontvang jij een aantrekkelijk aanbod per e-mail om bij ons te gaan werken!

Wil je meer weten?
Christian Wijker, Manager Inkoop & Contractmanagement beantwoordt met plezier je vragen via: 06-22563419.

Dan nog even dit…
Woonstad Rotterdam is lid van 010 Inclusief, het Rotterdamse Platform tegen arbeidsmarktdiscriminatie. Samen met andere Rotterdamse organisaties, maken wij ons sterk vóór gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt. Wij willen graag dat onze medewerkers een afspiegeling zijn van de diversiteit en kleurrijkheid van de stad, qua achtergrond, leeftijd en talent.

PS. Geen kandidaat? Maar wel een uitzend- of detacheringsbureau? Dan hoef je niet op deze vacature te reageren. 

Solliciteer

Wil je ons team komen versterken als Strategisch Inkoper? Dan horen we graag van je!