Scrum Master

Solliciteer nu

Scrum Master

Bewaak je binnenkort het scrum proces, zodat er softwareproducten opgeleverd kunnen worden die van toegevoegde waarde zijn voor onze medewerkers en bewoners? 

36 uur· Rotterdam

Zo zet jij je in voor een betrouwbaar datalandschap! 
In de ochtend start je met een stand-up meeting met het scrumteam en de Product Owner. Je zorgt ervoor dat iedereen in het scrumteam kan delen wat ze gisteren hebben gedaan en wat voor acties voor vandaag op de planning liggen. Ook zorg je dat die ene verlegen collega aan het woord komt en dat de blokkades worden besproken. Je coacht en monitort het team, zodat de effectiviteit, teamwork, zelfsturing en lerend vermogen toeneemt.  

Tot aan de middag beantwoord je mailtjes en plan je de aankomende scrum events in. Organiseren en faciliteren van scrum events is jouw talent. 

Na de lunch monitor je de planning en voortgang tussen de diverse scrumteams. 
Om half vier heb je een evaluatie moment ingepland voor een scrumteam die een nieuw dashboard heeft ingericht voor de Klantadviseurs. Het scrumteam is gedreven om continu de digitale producten te willen verbeteren, en als coach weet je als geen ander het belang van goede communicatie, evalueren en samenwerken. Tijdens de meeting stel je coachende vragen, zodat iedereen goed kan reflecteren op eigen handelen. Op deze manier kan het zelfsturend team goed blijven opereren.  

Het is inmiddels vijf uur, dus hoog tijd om uit te loggen, lekker te gaan sporten en je hoofd leeg te maken, morgen weer een dag om meer scrumteams te coachen!    

Wil jij werken voor het digitaal-gedreven hart van Woonstad? 
Maatschappelijke ontwikkelingen vragen om meer én snellere inzet op een aantal urgente uitdagingen. Binnen onze afdeling Innovatie, Digitalisering & Technologie (ID&T) ligt een grote opgave, want ons huidig applicatielandschap wordt de komende jaren vernieuwd. Dit vraagt van jou en ons team om wendbaar te zijn en mee te bewegen, hierin heb jij de lead. Wij hebben een belangrijke rol om te zorgen dat bewoners van Woonstad de dienstverlening ervaren als betrouwbaar, professioneel en innovatief. 
Wist je dat Woonstad de grootste huisvester is voor Rotterdammers? We hebben dus jouw expertise nodig. Bij Woonstad Rotterdam werk je er iedere dag aan om de stad een beetje mooier te maken. We zijn ambitieus en hebben de typisch Rotterdamse mentaliteit van niet lullen, maar poetsen. We zijn trots op wat we doen voor de bewoners, buurten en wijken in de stad. 

Dit zijn de 7 leukste arbeidsvoorwaarden van Woonstad:  

  • Een arbeidsovereenkomst voor één jaar met uitzicht op een vast dienstverband en een vierdaagse werkweek als je wilt; 

  • Een salaris variërend van € 4.366,00 tot maximaal

    € 5.897,00  bruto per maand op basis van 36 uur per week, afhankelijk van ervaring en opleiding (volgens schaal J CAO Woondiensten 2024); 

  • Prima faciliteiten om thuis, op onze verschillende kantoorlocaties of onderweg te kunnen werken; 

  • De mogelijkheid tot kopen van extra verlofuren en een goede pensioenvoorziening bij SPW; 

  • Een thuiswerkbudget van € 900,00 om je thuiswerkplek in te richten; 

  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals: thuiswerk-, reiskosten-, fitnessvergoeding, NS Businesscard en een fietsplan; 

  • Opleidingsbudget voor je persoonlijke en professionele ontwikkeling. 

Heb je weinig tot geen werkervaring bij een corporatie? Wij bieden een Boo(s)tcamp aan! Dit maakt dat jij straks uit de startblokken schiet!

Als Scrum Master herken jij jezelf in dit profiel:          
Je hebt een heldere manier van communiceren. Daarnaast ben je gericht op de samenwerking in een agile omgeving. Als Scrum Master ben je ervan bewust dat je zowel in- als extern een verbindende rol hebt. Je doorleeft de Software Development Life Cycle (SDLC) en weet hoe belangrijk het is om continu te leveren. Hiernaast heb je ruime ervaring in het faciliteren van scrum events. Je houdt van het coachen, motiveren en verbinden van mensen in scrumteams. Je zoekt naar kansen en oplossingen. Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift. Je kunt werken met diverse digitale tools voor optimale (online) teamsamenwerking. Ook heb je een relevante certificering als Scrum Master behaald en hebt HBO werk- of denkniveau. . Je kunt reflecteren op je eigen handelen, van anderen en doet daar ook iets mee. Ook in de context van je product: je meet en analyseert de resultaten en zorgt ervoor dat de gewenste waarde wordt geleverd. Verder ben je daadkrachtig door natuurlijk leiderschap. 

Enthousiast? Begrijpen we helemaal! 
Wil jij je inzetten voor onze stad? Dan lezen wij graag jouw motivatiebrief en bijbehorend cv waar je enthousiasme van afstraalt. Klik op de sollicitatiebutton! 
Voor vragen kun je terecht bij Wim Vroon, Directeur Innovatie, Digitalisatie en Technologie (06-15 41 19 27).

Dan nog even dit… 
Woonstad Rotterdam is lid van 010 Inclusief, het Rotterdamse Platform tegen arbeidsmarktdiscriminatie. Samen met andere Rotterdamse organisaties, maken wij ons sterk vóór gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt. Wij willen graag dat onze medewerkers een afspiegeling zijn van de diversiteit en kleurrijkheid van de stad, qua achtergrond, leeftijd en talent. 

PS. Geen kandidaat? Maar wel een uitzend- of detacheringsbureau? Dan hoef je niet op deze vacature te reageren.   

  

  

 

 

Solliciteer

Wil je ons team komen versterken als Scrum Master? Dan horen we graag van je!