Risk Controller

Solliciteer nu

Risk Controller

Wil jij een belangrijke schakel zijn voor het borgen van het risicomanagementmodel binnen de woningcorporatiesector? Als Risk Controller kun je overal aan de slag, maar jij wilt graag van betekenis zijn voor onze bewoners en Rotterdam. Kunnen wij binnenkort op jou rekenen?

Full-time · Rotterdam

Werken voor het financiële, kloppende hart van Woonstad

Woonstad Rotterdam heeft een nieuwe ondernemingsstrategie die concreet en ambitieus is. Bedrijfsvoering helpt om de doelen van de strategie scherp te stellen en ondersteunt de organisatie om de ondernemingsstrategie te realiseren. Afdeling Risk & Control is onderdeel van de Bedrijfsvoering en denkt graag in mogelijkheden, is gericht op de samenwerking en durft initiatief te nemen. Als kloppend hart van Woonstad toont de afdeling Risk & Control eigenaarschap en vakmanschap. We vinden het belangrijk dat je in je kracht wordt gezet, zodat jij vooral het verschil kan maken om de kwaliteit van de bedrijfsvoering te beheersen en te verbeteren.

Zo kun je betekenisvol zijn voor onze Bedrijfsvoering

Als Risk Controller ben je verantwoordelijk voor het Risico Control Framework (RCF) in opzet, werking, beheer en risicobewustzijn. Vanuit het risicomanagement houd je je bezig met het opzetten en het bewaken van de kwaliteit van de (proces)beheersing (control) binnen Woonstad. Enerzijds richt je je op de inrichting van de processen en het managen van kansen en risico’s. Anderzijds toets je de kwaliteit van de procesactiviteiten (de uitvoering). De nadruk ligt hierbij op betrouwbaarheid van informatie in combinatie met continu verbeteren. Je adviseert en ondersteunt diverse afdelingen, zoals bijvoorbeeld afdeling Inkoop & Contractmanagement op het gebied van risicomanagement, informatievoorziening, bedrijfsvoering, planning & control en interne controle. 

Hieronder vallen onder andere:

  • Risk Control Framework (ISO 31000) vormgeven en beheren en het daarbij optimaal inzetten van de juiste tool;

  • Faciliteren van Self Assessment sessies met afdelingen met als doel actuele risicobeleidsdocumenten, risicoregisters en bijbehorende beheersmaatregelen opstellen;

  • Risicogerichte onderzoeken uitvoeren (onder andere periodieke frauderisicoanalyse) op het gebied van control. Je rapporteert hierover aan het bestuur, de directie en het management.

Als Risk Controller ben je verantwoordelijk voor het adviseren over investeringen, het inzichtelijk maken van financiële consequenties en risico's. Je controleert ook de juridische en financiële kaders en ondersteunt jouw leidinggevende bij het opstellen van rapportages. Daarnaast adviseer je over informatiebehoeften, formats, KPI's, vastgoed waardesturing en beoordeel je de (financiële) onderdelen van beleidsplannen en planningen. Je werkt hierbij nauw samen met de Business Controllers.

Wat neem je mee?

Als Risk Controller herken jij jezelf in dit profiel. Je bent:

• Ervaren in het werk als Risk Controller met HBO/WO werk- en denkniveau en hebt minimaal 3 jaar werkervaring op het gebied van control, audit en bedrijfseconomische aspecten;

• Op de hoogte van relevante wet- en regelgeving;

• Gericht op de samenwerking. Je bent je ervan bewust dat je een verbindende rol hebt. Je bent een teamspeler en maakt onderdeel uit van een goed werkende plan-do-check-act-cyclus;

• Communicatief vaardig. Je beschikt over uitstekende communicatieve en analytische vaardigheden en weet daarmee de vertaling en actief de verbinding te maken binnen de organisatie;

• Geïnteresseerd om voor een maatschappelijke organisatie te werken en hebt bij voorkeur werkervaring binnen de woningcorporatiesector;

• Reflectief. Je bent verbetergericht en wil jezelf voortdurend verder ontwikkelen;

• Daadkrachtig. Je bent een strategische sparringpartner voor het bestuur en het management, waarbij jij proactief meedenkt en een kritisch tegengeluid durft te geven.

Wat krijg je ervoor terug?

Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband;

• Een 24 tot 36-urige werkweek (in overleg, flexibel in te delen) Je hebt dus 1 of 2 vrije dagen in de week om te ontspannen;

• Afhankelijk van je ervaring en opleiding een salaris variërend van € 4.710,00 tot 6.544,00 bruto per maand op fulltime basis (conform schaal L CAO Woondiensten) 2023 exclusief de CAO verhoging in 2024;

• Prima faciliteiten om thuis, op kantoor en onderweg te kunnen werken;

• Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals: thuiswerk- en reiskostenvergoeding, NS Businesscard, fitnessregeling en een fietsplan;

• Budget & ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en opleiding;

• Leuke activiteiten zoals een jaarlijks zomerfeest, sporttoernooien en de mogelijkheid om samen met je collega’s mee te gaan op stedentrip.

Wat maakt ons zo bijzonder?

Wij zijn puur Rotterdam en trots op onze stad! Wist je dat in Rotterdam 1 op de 6 mensen in een huis van ons woont? Bij Woonstad Rotterdam werk je er iedere dag aan om de stad een beetje mooier te maken. We zetten ons al meer dan 100 jaar met hart en ziel in voor fijn wonen en werken. We zijn ambitieus en hebben de typisch Rotterdamse mentaliteit van niet lullen, maar poetsen. Er is ontzettend veel te doen, dus we zitten nooit stil. Bij ons telt en doet iedereen mee. We werken samen in een mooie mix van talenten, beroepen en culturen. Hoe verschillend we ook zijn, in één ding zijn we hetzelfde: we zijn trots op wat Woonstad Rotterdam doet voor de mensen, buurten en wijken in de stad. Hoe mooi is dat!? 

Enthousiast? Begrijpen we helemaal!

Wil jij je inzetten voor onze stad en kunnen wij binnenkort op jou rekenen? Dan lezen wij graag jouw motivatiebrief en bijbehorend cv waar je enthousiasme van afstraalt vóór 7 december. Klik op de sollicitatiebutton!

Meer weten?

Bel dan met Stefan Buchly, manager Risk en Control via 06-55 37 02 81. Hij vertelt je graag meer over deze functie en organisatie!

Tot slot nog even dit…

Woonstad Rotterdam is lid van 010 Inclusief, het Rotterdamse Platform tegen arbeidsmarktdiscriminatie. Samen met andere Rotterdamse organisaties, maken wij ons sterk vóór gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt. Wij willen graag dat onze medewerkers een afspiegeling zijn van de diversiteit en kleurrijkheid van de stad, qua achtergrond, leeftijd en talent.

Met deze vacature willen wij zelf een nieuwe Woonstad Rotterdam-collega werven. Dit is dan ook geen oproep voor acquisitie.

Solliciteer

Wil je ons team komen versterken als Risk Controller? Dan horen we graag van je!