Product Owner

Solliciteer nu

Product Owner

Lever jij binnenkort een bijdrage aan de geavanceerde integratiearchitectuur van Woonstad Rotterdam?

32- 36 uur · Centrum/ West

Zo zet jij je in voor een solide integratieplatform!
Als Product Owner ben je verantwoordelijk voor de productvisie en het realiseren van het jaarplan van het Integratie & Microserviceteam. Door robuuste, schaalbare microservices te ontwikkelen, ondersteun je je collega’s met betrouwbare systemen die efficiënte en effectieve interacties mogelijk maken.

Nieuwsgierig naar een gemiddelde werkdag?
Je dag begint met een overleg met de afdeling Risk & Control. Je stelt een meetbaar jaarplan en backlog samen, gericht op het verbeteren van onze servicegeoriënteerde architectuur. Je benadert klantvragen kritisch door goed door te vragen, te luisteren en specifieke behoeften te vertalen naar het scrum team. Hierdoor kun je nauwkeurige specificaties leveren aan het Integratie & Microserviceteam om thema’s zoals API-management, service mesh architectuur en containerisatie te behandelen.

Tot aan de middag beantwoord je mailtjes
Na de lunch heb je een teamoverleg met de Integratiearchitect, Developers & Data Engineers. Samen zorgen jullie ervoor dat de systemen en diensten van Woonstad Rotterdam naadloos integreren. Jullie bespreken nieuwe methoden om interne en externe API's te optimaliseren. Je deelt een recent voorbeeld waarbij een nieuwe API het proces van klantinteracties voor de afdeling Klantcontact heeft vereenvoudigd, waardoor zowel medewerkers als bewoners beter worden geïnformeerd.

Aan het einde van de dag werk je aan de integratiestrategie, gericht op compliance en efficiëntie om te voldoen aan wet- en regelgeving.
Om vijf uur is het tijd om uit te loggen, te ontspannen en je voor te bereiden op een nieuwe dag waarin je Woonstad  Rotterdam helpt bij de transitie naar een meer geïntegreerde en efficiënte omgeving.

Wil jij werken voor het ID&T hart van Woonstad?
Het Integratie & Microserviceteam is onderdeel van de afdeling Innovatie, Digitalisering en Technologie (ID&T). Het team bestaat uit deskundige integratiearchitecten en is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het beheer van integratieoplossingen. Dit dynamische, persoonlijke scrumteam biedt veel ruimte voor eigen inbreng.
Wist je dat Woonstad de grootste huisvester is voor Rotterdammers? We hebben dus jouw expertise nodig. Bij Woonstad Rotterdam werk je er iedere dag aan om de stad een beetje mooier te maken. We zijn ambitieus en hebben de typisch Rotterdamse mentaliteit van niet lullen, maar poetsen. We werken samen in een mooie mix van talenten, beroepen en culturen. We zijn trots op wat we doen voor de bewoners, buurten en wijken in de stad.

Dit zijn de 7 leukste arbeidsvoorwaarden van Woonstad:

  • Een uitdagende opgave waarin je een maatschappelijke bijdrage levert aan je collega’s en onze bewoners;

  • Een arbeidsovereenkomst voor één jaar met uitzicht op een vast dienstverband en een vierdaagse werkweek als je wilt;

  • Opleidingsbudget voor je persoonlijke en professionele ontwikkeling;

  • Een salaris variërend van € 4.804,00 tot maximaal € 6.493,00 bruto per maand op basis van 36 uur per week, afhankelijk van ervaring en opleiding (volgens schaal K CAO Woondiensten 2024);

  • Prima faciliteiten om thuis, op onze verschillende kantoorlocaties of onderweg te kunnen werken;

  • Een thuiswerkbudget van € 900,00 om je thuiswerkplek in te richten;

  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals: thuiswerk-, reiskosten-,NS Businesscard, fitnessvergoeding en een fietsplan.

Heb je weinig tot geen werkervaring bij een corporatie? Wij bieden een Boo(s)tcamp aan! Dit maakt dat jij straks uit de startblokken schiet!

Als Product Owner herken jij jezelf in dit profiel:
Je beschikt over uitgebreide ervaring met integratiearchitecturen en aantoonbare kennis van microservices en API-management. Als Product Owner communiceer je helder en ben je in staat complexe informatie duidelijk over te brengen. Je bent gericht op verbinnding binnen een agile omgeving en speelt een verbindende rol, zowel intern als extern. Je weet hoe je verwachtingen moet managen bij diverse stakeholders.
Je bent zelfreflectief en zet inzichten om in actie, ook in de context van je product: je meet en analyseert de prestaties van integraties en zorgt ervoor dat de gewenste waarde wordt geleverd. Je toont natuurlijk leiderschap, wat essentieel is in een rol die vaak uitdagend is en om lef en daadkracht vraagt. Je durft beslissingen te nemen en deze met overtuiging over te brengen. Je hebt een HBO werk- of denkniveau en bent een gecertificeerd Product Owner.

Enthousiast? Begrijpen we helemaal!
Wil jij je inzetten voor onze stad? Dan lezen wij graag jouw motivatiebrief en bijbehorend cv waar je enthousiasme van afstraalt. Klik op de sollicitatiebutton!

Voor meer vragen kun je terecht bij Marleen Van der Roest, People Development Manager ID&T (06-10 86 92 01).

Dan nog even dit…
Woonstad Rotterdam is lid van 010 Inclusief, het Rotterdamse Platform tegen arbeidsmarktdiscriminatie. Samen met andere Rotterdamse organisaties, maken wij ons sterk vóór gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt. Wij willen graag dat onze medewerkers een afspiegeling zijn van de diversiteit en kleurrijkheid van de stad, qua achtergrond, leeftijd en talent.

PS. Geen kandidaat? Maar wel een uitzend- of detacheringsbureau? Dan hoef je niet op deze vacature te reageren. 

 

 

 

 

Solliciteer

Wil je ons team komen versterken als Product Owner? Dan horen we graag van je!