Medewerker Sociaal Beheer Stadswonen

Solliciteer nu

Medewerker Sociaal Beheer Stadswonen

Wil jij bijdragen aan de leefbaarheid en woongeluk van studenten in Rotterdam?

36 uur · Centrum/ West

Zo zet jij je in voor onze bewoners en Rotterdam!
Je fietst vanuit huis naar één van je woongebouwen om samen met de Studentbeheerder de aanpak van de centrale entree te bespreken. Tijdens dit gesprek lopen twee bewoners de wooncommissie-ruimte binnen. Ze hebben een vraag over de heersende muggenplaag. Je geeft aan dat de bestrijding is gestart.

Eenmaal op kantoor drink je een kop koffie met collega’s. Je collega van afdeling Verhuur praat je bij over een woongebouw waarbij de algemene ruimte heel erg vervuild is. Jullie spreken af om samen nog een keer polshoogte te gaan nemen.
Hierna beantwoord je een aantal mailtjes.
Je ontvangt tegen de lunch een telefoontje van een collega van de klantenservice. Een huurder van 19 jaar is de structurele geluidsoverlast van haar onderburen helemaal zat. Je wordt doorverbonden en kunt de bewoner snel kalmeren. Je geeft de bewoner tips en spreekt af om even op huisbezoek te gaan morgen.
Het fijne aan je werk is dat je zelf de samenwerking vorm en inhoud kan geven. Vanzelfsprekend zijn er vaste momenten in de week voor afstemming en werkoverleg.
De rest van de dag handel je de ingekomen meldingen af en praat even bij met de Verhuurmakelaar uit jouw wijk. Er zullen namelijk een aantal studenten van kamers gaan wisselen.
Vanavond heb je een bijeenkomst, een zogenaamde pizza avond, waar je samen met de Studentbeheerders informatie deelt én ophaalt over sociale veiligheid in het woongebouw en de woonomgeving.

Wil jij werken voor het sociale hart van Stadswonen?Stadswonen is een onderdeel van Woonstad Rotterdam. Vanzelfsprekend kan je rekenen op een enthousiast en betrokken team van collega’s. Het team bestaat uit vier Medewerkers Sociaal Beheer, tien Verhuurmedewerkers, vijf Administratieve Medewerkers, de Coördinator Sociaal Beheer & Projecten en drie Medewerkers Dagelijks Onderhoud. Stadswonen zet zich, samen met de collega’s van andere disciplines, in voor de doelgroep studenten en bewoners die hun studie hebben afgerond (tot 28 jaar). We hebben echt een Rotterdamse mentaliteit en werken intensief samen. We zijn ambitieus en we werken met een mooie mix van talenten, beroepen en culturen. We zijn trots op wat we doen voor de bewoners en woongebouwen in de stad.

Dit zijn de 7 leukste arbeidsvoorwaarden:

 • Een arbeidsovereenkomst voor één jaar met uitzicht op een vast dienstverband en een vierdaagse werkweek als je wilt;

 • Een salaris variërend van € 3.748,00 tot maximaal € 4.727,00 per maand op basis van 36 uur per week,
  afhankelijk van ervaring en opleiding (volgens schaal H CAO Woondiensten 2024);

 • Hybride werken. We bieden goede faciliteiten om thuis, op onze verschillende kantoorlocaties of in de wijk te kunnen werken;

 • De mogelijkheid tot kopen van extra verlofuren en een goede pensioenvoorziening bij SPW;

 • Een thuiswerkbudget van € 900,00 om je thuiswerkplek in te richten;

 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals: thuiswerk-, reiskosten-, fitnessvergoeding, NS Businesscard en een fietsplan;

 • Opleidingsbudget voor je persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Als Medewerker Sociaal Beheer herken jij jezelf in dit profiel. Je bent:

 • Communicatief vaardig. Je hebt een heldere manier van communiceren en bent in staat om een lastige boodschap duidelijk over te brengen;

 • Gericht op de samenwerking en creatief in oplossingen. Hierbij is samenwerken met collega’s, onze bewoners en externe partners een must. Het werk en de organisatie vragen van je dat je doet wat nodig is, dit vraagt een open blik en creativiteit. Je kunt soepel schakelen tussen verschillende belangen;

 • Empathisch. Je hebt oog voor de individuele bewoner en bent organisatiesensitief. Je hebt plezier in het werken met jongeren, bent daarin wendbaar en geeft niet snel op;

 • Reflectief. Je kunt reflecteren op je eigen handelen en op dat van anderen en doet daar ook iets mee;

 • Nieuwsgierig zonder oordeel. Je bent benieuwd naar de vraag achter de vraag zonder bemoeizuchtig te zijn;

 • In het bezit van een (relevant) HBO-diploma of HBO werk- of denkniveau. Het maakt ons extra nieuwsgierig als jouw opleiding niet in het verlengde ligt van onze vraag;

 • Betrokken bij de doelgroep en je hebt levenservaring.

Enthousiast?
Wil jij je inzetten voor onze stad en doelgroep? Dan lezen wij graag jouw motivatiebrief en bijbehorend cv waar je enthousiasme van afstraalt. Klik op de sollicitatiebutton. Voor vragen kun je terecht bij Martijn Koole, Coördinator Sociaal Beheer & Projecten (06-18 50 10 78.)

Dan nog even dit…
Woonstad Rotterdam is lid van 010 Inclusief, het Rotterdamse Platform tegen arbeidsmarktdiscriminatie. Samen met andere Rotterdamse organisaties, maken wij ons sterk vóór gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt. Wij willen graag dat onze medewerkers een afspiegeling zijn van de diversiteit en kleurrijkheid van de stad, qua achtergrond, leeftijd en talent.

PS. Geen kandidaat? Maar wel een uitzend- of detacheringsbureau? Dan hoef je niet op deze vacature te reageren. 

 

Solliciteer

Wil je ons team komen versterken als Medewerker Sociaal Beheer Stadswonen? Dan horen we graag van je!