Manager Vastgoedontwikkeling

Solliciteer nu

Manager Vastgoedontwikkeling

Bij Woonstad Rotterdam zijn we op zoek naar een Manager Vastgoedontwikkeling om ons team te komen versterken.

Full-time · Rotterdam

Wil jij echt iets bijdragen aan de stad Rotterdam en het leven van Rotterdammers? Als manager vastgoedontwikkeling bij Woonstad Rotterdam heb je een grote invloed op de stad. Je kijkt niet alleen naar de woningen en gebouwen, je richt je op hoogwaardige en innovatieve gebiedsontwikkelingen waarbij je de leefbaarheid van de stad en de wijken meeneemt. Dit doe je samen met een team van 25 zelfstandige professionals dat jij aanstuurt.

Het team

Het team dat je aanstuurt bestaat uit 25 fte projectmanagers en projectcoördinatoren. Allemaal professionals die gewend zijn om zelfstandig te werken. Ze hebben hun eigen projecten én het is belangrijk dat ze gebruikmaken van elkaars kennis. Aan jou de taak om dit enthousiaste team vakinhoudelijk én in de samenwerking uit te dagen.

"Het mooist vind ik toch wel dat je iets tastbaars bouwt. Je laat iets na waar mensen nog jaren in wonen. Ik voel me enorm trots als ik door de stad fiets en al die mooie projecten zie die echt een verschil in een wijk maken. En de manier van samenwerken met collega’s en externe partijen leveren zoveel waardevolle momenten op."

Mette Kalle – Projectmanager Woonstad Rotterdam


Wat ga je doen?

Je krijgt te maken met alle onderdelen van vastgoedontwikkeling: van renovatie, transformatie tot nieuwbouw van sociale en commerciële woningen en voorzieningen. Hierbij zijn alle facetten belangrijk: de hoge woonkwaliteit, de architectonische en stedenbouwkundige kwaliteit én het financieel en volkshuisvestelijk rendement. De tevredenheid van je klanten staat altijd voorop.

 • Je stuurt je team aan met oog voor de diversiteit en kwaliteit van de mensen en zorgt voor verbinding;
 • Je bent verantwoordelijk voor de begroting, het jaarplan en de managementrapportages van je afdeling;
 • Je bent verantwoordelijk voor het behalen van het vastgestelde ontwikkelingsrendement door financieel, commercieel en maatschappelijk haalbare projecten en concepten te ontwikkelen;
 • Je zorgt voor duurzame relaties met interne en externe partijen;
 • Als lid van het MT ben je een kritische sparringpartner voor de andere leden van het MT en lever je actief een bijdrage aan afdelingsoverstijgende onderwerpen;
 • Je adviseert directie en bestuur bij het nemen van (vastgoed)investeringsbeslissingen.


Wat verwachten wij van jou?

 • Je bent een ervaren leidinggevende en hebt minimaal 7 jaar aantoonbare en relevante werkervaring in leidinggevende rollen in het vakgebied vastgoedontwikkeling;
 • Je hebt actuele kennis van bouwkunde, volkshuisvesting, stedenbouw en architectuur en (commerciële) vastgoed-/projectontwikkeling op academisch niveau en je kunt deze kennis inzetten in vernieuwende concepten;
 • Je beschikt over kennis van planeconomie (GREX), vastgoedexploitaties en kunt vastgoed rekenen op verschillende schaalniveaus.


Als leidinggevende kun je inspireren, motiveren en verbinden.
 
Je kunt je team verder laten groeien in vakkennis én in de samenwerking met elkaar en met collega’s van andere afdelingen. Je verbindt en gaat voor duurzame relaties met de partijen waarmee je samenwerkt.

Je wordt enthousiast van het opstarten én het afronden van projecten en het behalen van resultaten. Hier kun je je team ook op sturen. Verder heb je je blik op de toekomst gericht en bewandel je graag nieuwe wegen. Je snapt de maatschappelijk vraagstukken waar een woningcorporatie mee te maken heeft en vindt het belangrijk om waardevol voor de stad Rotterdam en haar inwoners te zijn.

Wat bieden wij jou?

 • een inspirerende werkomgeving en fijne collega’s;
 • een arbeidsovereenkomst voor één jaar met uitzicht op een vast dienstverband;
 • een salaris van variërend van € 4.766,00 tot € 6.811,00 per maand op basis van 36 uur per week afhankelijk van ervaring en opleiding (volgens schaal m cao-woondiensten);
 • een persoonlijk opleidingsbudget;
 • een prima pensioenvoorziening;
 • fietsplan en fitnessregeling;
 • flexplekken en de mogelijkheid om thuis te werken;

• dagelijks vers fruit op kantoor.

Enthousiast?

Ben jij de Manager Vastgoedontwikkeling die we zoeken? Upload vóór 1 maart je CV en motivatiebrief via de solliciteer button. We komen graag met je in contact.

Meer weten?

Bel dan naar Michael de Waal (Directeur Vastgoedbeheer en -ontwikkeling) op telefoonnummer 06 51 79 45 42.

Wat verder belangrijk is

Een assessment maakt deel uit van de procedure.

Tot slot nog even dit

Woonstad Rotterdam is lid van 010 Inclusief, het Rotterdamse Platform tegen arbeidsmarktdiscriminatie. Samen met andere Rotterdamse organisaties, maken wij ons sterk vóór gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer

Wil je ons team komen versterken als Manager Vastgoedontwikkeling? Dan horen we graag van je!