Manager Financial Control

Solliciteer nu

Manager Financial Control

Zorg jij binnenkort voor een correcte financiële verslaglegging samen met je team?

Full-time · Centrum/ West

Zo zorg je voor het financiële management voor de grootste huisvester!

Als Manager Financial Control draag je eindverantwoording over de processen jaarrekening, begroting, DVI, DPI en Aedes benchmark. Als coachend leidinggevende heb je affiniteit met de inhoud, maar ben je ook in staat de inhoud los te laten en geef je je medewerkers hiervoor verantwoordelijkheid. Je geeft kaders aan en faciliteert jouw medewerkers in het pakken van de juiste rol. Je staat dicht bij het team en met jouw enthousiasme, doortastendheid en daadkracht neem je de medewerkers mee en ontwikkel je de persoonlijke- en teamprestaties.

Woonstad Rotterdam heeft een nieuwe ondernemingsstrategie die concreet en ambitieus is. Team Business Reporting (Financial Control) vormt onderdeel van Bedrijfsvoering. Bedrijfsvoering helpt om de doelen van de strategie scherp te stellen en ondersteunt de organisatie om de ondernemingsstrategie te realiseren. We denken in mogelijkheden, werken samen en durven initiatief te nemen. Business Reporting verzorgt alle periodieke financiële management- en verantwoordingsrapportages, zowel intern als extern ter ondersteuning van besluitvormingsprocessen. Jouw team biedt ondersteuning aan de kwartaal- en maandrapportages en het opstellen van financiële analyses en prognoses, en het monitoren van de KPI’ s.

Ook zoekt jouw team samenwerking op met de Business Controllers en met de Financiële Administratie. Jouw toekomstig team bestaat uit zeven (senior) Financial Controllers.

Bij Woonstad Rotterdam werk je er iedere dag aan om de stad een beetje mooier te maken. We zetten ons al meer dan 100 jaar met hart en ziel in voor fijn wonen en werken. We zijn ambitieus en hebben de typisch Rotterdamse mentaliteit van niet lullen, maar poetsen. We zijn trots op wat we doen voor de bewoners, buurten en wijken in de stad.

Dit zijn de 7 leukste arbeidsvoorwaarden van Woonstad:

  • Een arbeidsovereenkomst voor één jaar met uitzicht op een vast dienstverband en een vierdaagse werkweek als je wilt;

  • Een salaris variërend van € 5.653,00 tot maximaal € 8.080,00 bruto per maand op basis van 36 uur per week, afhankelijk van ervaring en opleiding (volgens schaal M CAO Woondiensten 2024);

  • Hybride werken. We bieden goede faciliteiten om thuis of op onze verschillende kantoorlocaties te kunnen werken;

  • De mogelijkheid tot kopen van extra verlofuren en een goede pensioenvoorziening bij SPW;

  • Een thuiswerkbudget van € 900,00 om je thuiswerkplek in te richten;

  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals: thuiswerk-, reiskosten-, fitnessvergoeding, NS Businesscard en een fietsplan;

  • Opleidingsbudget voor je persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Als Manager Financial Control herken jij jezelf in dit profiel:
Je bent een dienend leider. In je stijl van leidinggeven schakel je gemakkelijk, inspireert, stimuleert en geef je medewerkers het vertrouwen om zelf het verschil te maken. Je bent je ervan bewust dat je zowel in- als extern een verbindende rol hebt. Hiernaast ben je daadkrachtig. Het werk is soms uitdagend, vraagt om lef en je durft knopen door te hakken. Dit doe je met overtuigingskracht. Je kunt strategisch adviseren, bent analytisch en betrouwbaar. Voor de Planning & Control cyclus weet je de deadlines naar je hand te zetten. Ook heb je ruime ervaring met het opstellen van jaarrekeningen en bij voorkeur heb je kennis van de wet-en regelgeving van de branche. Je hebt WO werk- of denkniveau, richting Accountancy of Financial Control.

Enthousiast?
Wil jij je inzetten voor onze stad, collega's en bewoners? Dan lezen wij graag jouw motivatiebrief en bijbehorend cv waar je enthousiasme van afstraalt. Klik op de sollicitatiebutton!

Een assessment maakt deel uit van de sollicitatieprocedure. Bij indiensttreding moet een VOG worden overgelegd.

Dan nog even dit…
Woonstad Rotterdam is lid van 010 Inclusief, het Rotterdamse Platform tegen arbeidsmarktdiscriminatie. Samen met andere Rotterdamse organisaties, maken wij ons sterk vóór gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt. Wij willen graag dat onze medewerkers een afspiegeling zijn van de diversiteit en kleurrijkheid van de stad, qua achtergrond, leeftijd en talent.

PS. Geen kandidaat? Maar wel een uitzend- of detacheringsbureau? Dan hoef je niet op deze vacature te reageren.

Solliciteer

Wil je ons team komen versterken als Manager Financial Control Dan horen we graag van je!