(Junior) Adviseur Portfolio

Solliciteer nu

(Junior) Adviseur Portfolio

Durf je het aan om impact te maken met de grootste vastgoedportefeuille van Rotterdam? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Full-time · Rotterdam

Zo zet jij je in voor onze stad Rotterdam!

Team Portfolio heeft als doel om passende, goede en duurzame woningen te realiseren voor de huurders van Woonstad. Als (junior) Adviseur Portfolio ga je de uitdaging aan om dit concreet te maken.
Benieuwd naar een gemiddelde werkweek?

Maandagochtend begin je met een verse kop koffie, om vervolgens in je mailbox te zien dat er vrijdag een interessante discussie speelde. Vrijdagen zijn voor jou namelijk een vrije dag. Je belt je collega om extra informatie over dit onderwerp te delen. Ook vind je de eerder opgevraagde informatie van collega’s precies volgens planning. Andere zaken die vertraging hebben opgelopen verwerk je in de jaarplanning.

Het is een piekmoment van de meerjaren investeringsbegroting, en je gaat deze dinsdagochtend met de gegevens van gisteren aan de slag om diverse analyses uit te werken.

Woensdag werk je vanuit huis. Je werkt geconcentreerd aan een presentatie. Hierbij vertaal je de analyse met vele gegevens, naar een begrijpelijk verhaal voor collega’s die iets verder van het onderwerp staan. Na de lunch krijg je te horen dat het directieteam een vraag heeft, en jij pakt dit vraagstuk ad hoc op.

Donderdag start je met een teamoverleg. Je deelt wat je de afgelopen week hebt afgerond en waar je hulp bij nodig hebt.  Gezamenlijk blikken jullie vooruit naar de planning voor komende dagen. ’s Middags staat een rondleiding gepland langs projecten waar gesloopt of gerenoveerd wordt. Hierbij krijg je een interessante toelichting en leuke anekdotes te horen, wat de data van het scherm tot leven laat komen.


Wil jij een bijdrage leveren aan ons vastgoedportefeuille? 
Team Portfolio stuurt op kwaliteit, fijn leven in de buurten en op de toekomstbestendigheid van ons vastgoed. Hierbij hebben we oog voor de wensen en belangen van de huidige huurder én de huurder van de toekomst. We streven naar een vastgoedportefeuille waarbij de klant centraal staat. Team Portfolio adviseert over verschillende thema’s en ontwikkelt soms ook beleid.

Als (Junior) Adviseur Portfolio ga je actief aan de slag met de portefeuillesturing van de bestaande portefeuille én de uitbreiding ervan. Je verzamelt en analyseert data, om dit vervolgens overzichtelijk met collega’s te delen. Je schakelt tussen verschillende schaalniveaus. Samen met je collega’s vertalen jullie de strategieën en beleidsdoelstellingen naar concrete projecten en implementeert deze.

De onderwerpen waar je mee aan de slag gaat, variëren van het ontwikkelen van investeringskaders, het maken van portefeuillebeleid tot het maken van data-analyses die we gebruiken voor gesprekken met collega’s, gemeente Rotterdam of Autoriteit Wonen. Hiernaast geef je invulling aan de meerjarige ontwikkeling van de vastgoedportefeuille door middel van analyses, adviezen en projecten, en werkt mee aan de begrotingen. In deze functie werk je veel samen met de afdelingen Financiën, Innovatie Digitalisatie & Technologie en Gebiedsmanagement om gezamenlijk tot procesverbeteringen komen. 

Wist je dat Woonstad de grootste huisvester is voor Rotterdammers? We hebben dus jouw expertise nodig. Bij Woonstad Rotterdam werk je er iedere dag aan om de stad een beetje mooier te maken. We zetten ons al meer dan 100 jaar met hart en ziel in voor fijn wonen en werken. We zijn ambitieus en hebben de typisch Rotterdamse mentaliteit van niet lullen, maar poetsen. We werken samen in een mooie mix van talenten, beroepen en culturen. We zijn trots op wat we doen voor de bewoners, buurten en wijken in de stad.

Dit zijn de 7 leukste arbeidsvoorwaarden van Woonstad:

  1. Een arbeidsovereenkomst voor één jaar met uitzicht op een vast dienstverband en een vierdaagse werkweek als je wilt;

  2. Een salaris variërend van € 3.748,00 tot maximaal € 6.493,00 bruto per maand op basis van 36 uur per week. Afhankelijk van de ervaring en de aansluiting op het profiel, word je ingeschaald conform de schaal H, I, J of K van CAO Woondiensten 2024.

  3. Hybride werken. We bieden goede faciliteiten om thuis, op onze verschillende kantoorlocaties of in de wijk te kunnen werken;

  4. De mogelijkheid tot kopen van extra verlofuren en een goede pensioenvoorziening bij SPW;

  5. Een thuiswerkbudget van € 900,00 om je thuiswerkplek in te richten;

  6. Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals: thuiswerk-, reiskosten-, fitnessvergoeding, NS Businesscard en een fietsplan;

  7. Opleidingsbudget voor je persoonlijke en professionele ontwikkeling.

 Als (Junior) Adviseur Portfolio herken jij jezelf in dit profiel:
Je bent een gedreven professional en hebt sterke affiniteit met vastgoed(sturing). Als Adviseur Portfolio heb je kennis van portefeuillemanagement en financiële sturing. Je draait je hand er niet voor om op bestuurlijk niveau te adviseren en weet ook hoe je ingewikkelde projecten in een grote organisatie voor elkaar kunt krijgen. Je creëert intern en extern draagvlak door te verbinden en collega’s te enthousiasmeren.

Verder ben je analytisch sterk en benut de kracht van data optimaal, zonder de beperking van getallen uit het oog te verliezen. Je daagt jezelf graag uit om te blijven ontwikkelen en voel je comfortabel bij uiteenlopende en afwisselende thema’s. Als Adviseur Portfolio ben je in staat om abstracte onderwerpen voor de organisatie te structureren en te operationaliseren. Heldere, punctuele notities zijn voor jouw geen uitdaging. Ook kun je zowel strategisch, tactisch als hands-on uit de voeten. Hiernaast heb je HBO werk- of denkniveau. Bij voorkeur heb je een achtergrond richting Bouwkunde, Vastgoed, Geografie, ICT en/of Bedrijfskunde.

Relevante werkervaring is een pré. We staan open voor kandidaten met wellicht niet de genoemde praktijkervaring, maar wel de proactieve mentaliteit en ambitie om zich verder te ontwikkelen.

Enthousiast? Begrijpen we helemaal!
Wil jij je inzetten voor onze stad en kunnen wij binnenkort op jou rekenen? Dan lezen wij graag jouw motivatiebrief en bijbehorend cv waar je enthousiasme van afstraalt. Klik op de sollicitatiebutton!

Is er sprake van een klik? Dan ontvang jij een aantrekkelijk aanbod per e-mail om bij ons te gaan werken!

Wil je meer weten?
Jonneke Aartsen, Manager Portfolio beantwoordt met plezier je vragen via: 06 11448194.

 Dan nog even dit…
Woonstad Rotterdam is lid van 010 Inclusief, het Rotterdamse Platform tegen arbeidsmarktdiscriminatie. Samen met andere Rotterdamse organisaties, maken wij ons sterk vóór gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt. Wij willen graag dat onze medewerkers een afspiegeling zijn van de diversiteit en kleurrijkheid van de stad, qua achtergrond, leeftijd en talent.

PS. Geen kandidaat? Maar wel een uitzend- of detacheringsbureau? Dan hoef je niet op deze vacature te reageren. 

Solliciteer

Wil je ons team komen versterken als (Junior) Adviseur Portfolio? Dan horen we graag van je!